social

/VIDEO/ Sărbătoresc modest, dar fericiți! Crăciunul, în familia unei femei care educă de una singură doi copii

07 ianuarie 2022, ora 23:42
Distribuie:

Masa de Crăciun poate fi oricât de modestă, principalul este ca cei ce se adună împreună, să fie fericiți și să aibă sufletele deschise pentru speranță și bucurii. Așa crede Svetlana Luca, mamă care crește și educă doi copii de una singură. Astăzi, de Crăciun pe stil vechi, ea este fericită să-și vadă picii sănătoși, iar ei, la rândul lor, o bucură cu poezii și colinde. Picii ne-au colindat și pe noi și ne-au spus ce ar vrea să le aducă Moșul.

În timp ce Svetlana Luca pregătea modesta masă de sărbătoare, doi copii roiau fericiți în jurul mamei lor. Femeia ne-a povestit că a rămas singură, acum câțiva ani, iar de atunci, toată povara și grijile casei au rămas pe umerii ei.

Svetlana crește și educă singură doi copii. Mădălina are șapte ani și a mers pentru prima dată în clasa întâi, iar Liviu - în vârstă de cinci ani, încă merge la grădiniță. Femeia recunoaște că pe alocuri o duce greu, iar salariul de ajutor de educatoare nu-i ajunge nici pe departe pentru strictul necesar.

Cea mai mare susținere o are din partea mamei, care mai stă cu nepoții, atunci când fiica ei se reține la muncă. Cel mai greu le este iarna, deoarece din bruma de bani pe care îi are, Svetlana trebuie să facă economii pentru încălzire. 

După ce au gustat din supă și salatele din sfeclă roșie și scrumbie, Mădălina și Liviu ne-au cântat câteva colinde de Crăciun. 

De Crăciun, pe lângă sănătate și pace în familie, cei doi copii visează să găsească sub brad jucării. 

Totuși, cea mai mare dorință a familiei este să aibă propria locuință. Svetlana Luca se gândește să ia un credit de la bancă, dar pentru asta are nevoie de prima rată, bani pe care, deocamdată, nu prea are posibilitate să-i adune. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram