social

/VIDEO/ Soldații care ar fi ucis în bătaie un tânăr, în parcul de la Botanica, în arest pentru 30 de zile

06 ianuarie 2022, ora 22:26
Distribuie:

Au fost trimiși după gratii cei doi militari, care l-ar fi omorât în bătaie pe tânărul de 21 de ani, în parcul Valea Trandafirilor de la Botanica. Soldații vor petrece următoarele 30 de zile la Penitenciarul nr. 13 din capitală. Decizia aparține magistraților de la de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Procurorul de caz a motivat că suspecții ar putea influența ancheta ori să fugă din țară prin zona transnistreană. Suspecții au fost aduși încătușați în fața instanței. Avocatul din oficiu susține că unul dintre inculpați și-a recunoscut vina parțial.

Procurorul de caz a declarat că, în demersul înaintat astăzi, a motivat riscul influențării anchetei de către cei doi militari. Mai mult decât atât, Sergiu Savca susține că există riscul ca suspecții să fugă din țară prin regiunea transnistreană. Avocatul unuia dintre militari a declarat că bănuiții își recunosc parțial vina.

"La această etapă, învinuitul a recunoscut parțial vinovăția în fapta săvârșită. Acesta a declarat că a existat o altercație, că au fost aplicate lovituri părții vătămate, însă acesta nu a urmărit faptul omorului acestei persoane", susține avocatul din oficiu, Sergiu Cotruță.

Totodată, avocatul susține că victima încă era în viață, atunci când a fost lăsat să zacă la pământ, iar cei doi militari nu și-ar fi dat seama că loviturile aplicate de ei vor fi fatale. 

"Conform celor susținute de martori și de către persoană, la momentul părăsirii locului în care s-a săvârșit această faptă, persoana era în viață și nu existau motive ori dubii că ar fi posibil să decedeze", a mai adăugat Sergiu Cotruță.

Tânărul în vârstă de 21 de ani făcea carieră în modeling și era singurul copil la părinți. Astăzi, acesta a fost petrecut pe ultimul drum. Acum câteva zile, tânărul a fost omorât în bătaie, de doi militari, care se aflau în stare de ebrietate. Corpul neînsuflețit al tânărului a fost găsit de trecători pe malul unui lac din parcul Valea Trandafirilor. Medicii legiști au depistat pe corpul victimei semne de moarte violentă. Tot lângă cadavru, a fost găsit și un bon de plată de la un magazin, care i-a ajutat pe criminaliști să dea de urmele făptașilor. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, cei doi soldați, care au fost înrolați anul trecut în Armata Națională, riscă ani grei de închisoare. Potrivit responsabililor Ministerului Apărării, militarii se aflau în concediu.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram