social

/VIDEO/ Sorin Stati despre reglările de conturi între contrabandiștii din Moldova și Ucraina. „IGPF ține în secret acest caz”

26 decembrie 2021, ora 14:29
Distribuie:

Fostul director al companiei de stat MoldATSA, Sorin Stati, susține că la sfârșitul lunii noiembrie 2021, la hotarul țării cu Ucraina ar fi avut loc o reglare de conturi între contrabandiștii din Republica Moldova și cei din Ucraina, unde au fost trase mai multe focuri de armă. Mai mult, acesta spune că atât Procurtura cât și conducerea MAI nu a fost informată de acest incident, deoarece aceasta a fost indicația șefului Direcției Nord, Andrei Teut.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sorin Stati, a scris că deși la fața locului au venit și reprezentanții Poliției de Frontieră, aceștia nu s-au implicat la indicația lui Andrei Teut”.

„La sfârșitul luni noiembrie 2021, la nordul țării la hotar cu Ucraina au avut loc reglări de conturi între cotrabandiștii din Moldova si cei din Ucraina. O porțiune din hotarul de stat a fost “alocat” contrabandiștilor ca coridor verde pentru trecerea contrabandei formată din mărfuri de larg consum provenite de la piața din Cernăuți, anume acolo și s-a petrecut această „razborca” în stilul anilor ‘90”.

„La fața locului, au venit politiștii de frontieră, numai că au primit indicație de la șeful Directiei Nord comisarul-principal Andrei Teut, sa nu se implice și să nu documenteze cazul, să nu rețină pe nimeni, și să nu aresteze persoana care a provocat incidentul. Dupa ce unul din contrabandiști de pe teritoriul Moldovei a tras cu pistolul în direcția Ucrainei peste hotar, iar patrulele Poliției de Frontieră au raportat că au auzit focuri de armă, au primit indicația respectivă să nu întreprindă nimic”, a mai scris acesta.

Potrivit lui Stati, peste câteva zile a fost pornită o anchetă de serviciu pe cazul dat, însă autoritățile specializate nu au fost informate.

„Peste citeva zile, șeful direcției Nord Andrei Teut, a dat totuși indicația să pornească ancheta de serviciu pe acest caz, din motiv ca i-a fost frică că va fi scurgere de informație și pentru orice eventualitate a inițiat așa numita investigație, dar nu penală. Din informațiile comunicate mie, nici conducerea MAI nu cunoaște despre acest caz. Focuri de armă trase peste hotarul țării, mai ales de către bandiți, pot fi catalogate ca acte de agresiune împotriva statului respectiv”, a mai scris fostul director MoldATSA.

Sorin Stati susține că situația dată este investigată în prezent de către autoritățile Ucrainei. Acesta a atașat și un filmuleț video în care susține că „se vede cum sunt efectuate câteva focuri de armă în direcția Ucrainei”.

„Cu parere de rau, conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontieră ține în secret acest caz”, scrie Sorin la sfârșitul postrării.

Contactată de tv8.md purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a comunicat că nu poate oferi mai multe informații, însă Poliția de Frontieră va veni în timpul apropiat cu o reacție, referitor la informațiile apărute în spațiul public.

Sursa video: Facebook/ Sorin Stati

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram