social

/VIDEO/ Urătură de Sfântul Vasile, la CNA. Susținătorii lui Vasile Costiuc au venit să-i ureze... libertate

13 ianuarie 2022, ora 20:43
Distribuie:

Vasile Costiuc, suspectat de spălare de bani și abuz în serviciu, se află în greva foamei, cel puțin în perioada celor 72 de ore cât se va afla în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Între timp, susținătorii săi, s-au pornit cu uratul, în ajun de Sfântul Vasile. Aceștia au venit în fața centrului unde au improvizat o urare, prin care au cerut eliberarea lui Costiuc și pedepsirea celor care se fac vinovați de valul de scumpiri. 

Adepții Partidului Democrația Acasă au venit cu o urătură în fața Centrului Național Anticorupție, pentru a-l susține pe președintele lor, Vasile Costiuc. Urătorii i-au criticat pe cei de la guvernare și au condamnat reținerea liderului lor, care, în opinia lor, este una ilegală. 

Deși ieri-dimineață, toată presa a relatat din fața unei case din orașul Durlești, unde Vasile Costiuc își are viza de reședință, adepții acestuia au precizat, astăzi, la o conferință de presă, că, în ajun, procuroii anticorupție au efectuat percheziții în apartamentul în care locuiește Costiuc. 

Ulterior, el a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Activistul este acuzat de spălare de bani și abuz de putere, pentru acțiuni întreprinse în 2008, în dosarele ce vizează afacerile dubioase cu terenurile Primăriei Durlești. 

Acesta este bănuit că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, iar cei care ar fi participat la această schemă ar fi avut parte de remunerări financiare. Tot ieri, în acest dosar a fost reținut și Veaceslav Nedelea, fost primar de Durlești și fost deputat democrat. 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram