social

/VIDEO/ Varianta Omicron a fost depistată și în R. Moldova: Un bebeluș și o femeie însărcinată, printre infectați

Foto: euractiv
11 ianuarie 2022, ora 11:13
Distribuie:

Varianta Omicron a fost depistată și în Republica Moldova. Din 149 de probe secvențiate de specialiști, în 16 probe a fost depistată noua variantă a coronavirusului. Printre pacienții depistați cu noua variantă sunt un bebeluș de două luni și o femeie însărcinată.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a realizat primele secvențieri din acest an. Probele selectate au fost pentru perioada 01-08 ianuarie 2022 și în total au fost selectate 149 de probe pozitive, iar la a doua testare a acestor probe au fost identificate 38 de probe cu încărcătură virală, bune pentru a fi preselectate pentru secvențiere.

„ANSP deține un set de teste care în conformitate cu coeficientul termic poate presupune care variantă de virus este în această probă cu o probabilitate de 80%, 90%. Din 28 de probe care au fost amplificate, în 16 a fost depistată varianta Omicron”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi.

Cu varianta Omicron au fost depistați 11 bărbați și 5 femei care sunt din Chișinău, Durlești, iar un caz din Transnistria și altul în Strășeni. 8 peroane se află în prezent la domiciliu, iar 8 sunt spitalizate dintre care 2 persoane cu forme grave.

Potrivit autorităților din sănătate măsurile de securitate rămân a fi aceleași ca și în cazul variantei Delta.

Săptămâna trecută în cadrul ședinței municipale, Boris Gîlcă s-a arătat convins de faptul că tulpina Omicron a coronavirusului a ajuns și în țara noastră, doar că acest lucru încă nu a fost făcut public.

Se întâmplă după ce, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a negat acest lucru. De asemenea, Gîlcă a menționat că experții anticipează un val de infectări cu varianta Omicron, la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram