social

Viorica, moldoveanca decedată în Italia ar putea „avea propria grădină”. Autoritățile examinează inițiativa

08 ianuarie 2022, ora 13:11
Distribuie:

Viorica Zaiț, moldoveanca  care a decedat în curtea unui spital din Italia, ar putea „avea propria grădină”, scrie publicația italiană Corriere Fiorentino, care a și lansat această inițiativă.  

Deși, deocamdată, nu există nicio decizie la nivel oficial în acest sens, publicația scrie că administrația spitalului a acceptat inițiativa de a redenumi parcul în cinstea  femeii.

Viorica Zaiț locuia singură și bolnavă într-o baracă din lemn din parcul adiacent complexului spitalicesc Careggi  din Florența. Ea avea 45 de ani, iar atunci când era în viață îngrijea de plantele din parc și pisicile fără stăpân.  

După ce a aflat povestea Vioricăi, administrația spitalului a acceptat inițiativa de a redenumi parcul în cinstea moldovencei.  Ideea a fost acceptată și la nivel de administrație locală. Presa italiană scrie că „primarul Dario Nardella, care a citit povestea și o urmărește împreună cu consilierul pentru bunăstare -  Sara Funaro va contacta în următoarea perioadă  administrația spitalului Careggi pentru a înțelege cum să procedeze”.

Viorica Zaiat, originară din Republica Moldova, a murit pe stradă, la vârsta de 45 de ani, într-o baracă de lemn din grădina spitalului Careggi din Florența.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram