Vrea să închidă „Porțile Iadului”. Președintele turkmen a ordonat închiderea craterului, care arde de 50 de ani

10 ianuarie 2022, ora 15:45
Distribuie:

Președintele Turkmenistanului a ordonat funcționarilor săi  să „găsească o soluţie pentru a stinge focul” din craterul cu gaz care arde de 50 de ani, scrie digi.24.

Situat în deșertul Karakum din Turkmenistan, craterul Darvaza este o groapă artificială masivă, în care arde gaz metan de zeci de ani.  Craterul a fost denumit „Porțile Iadului” și arde continuu din 1971, fiind principala atracţie turistică din Turkmenistan, fostă republică sovietică şi una dintre cele mai închise ţări din lume.

Cu toate acestea, președintele țării a ordonat acum a ordonat stingerea flăcărilor și sigilarea craterului. „Flăcările care ard în puţul cu o lăţime de 70 de metri au un impact negativ asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei din vecinătate. Risipim resurse naturale valoroase pentru care am putea primi câştiguri ce ar fi folosite pentru a creşte bunăstarea poporului nostru”, a motivat președintele țării,

Craterul care arde de mai bine de 50 de ani ilustrează imensitatea rezervelor de gaz pe care se află Turkmenistanul, a cărui economie este foarte dependentă de exporturile de energie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram