Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

10 angajați de la „Calea Ferată”, judecați pentru acte de corupție. Șapte dintre ei au fost anterior condamnați

06 mai 2022, ora 09:43
Distribuie:

Zece șefi de tren și însoțitori de vagoane, angajați la ÎS „Calea Ferată din Moldova”, au ajuns pe banca acuzaților pentru acte de corupție. Șapte dintre ei au fost anterior condamnați.

Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a 4 șefi de tren și 5 însoțitori de vagoane, învinuiți în săvârșirea infracțiunii de corupere activă.

De asemenea, secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcției pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea Ferată din Moldova” este învinuit în săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Procurorii au prezentat probe, inclusiv înregistrări audio și video care dovedesc faptul că șefii de tren și însoțitorii de vagoane vizați au transmis diferite sume de bani  secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcției pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea ferată din Moldova”.

Mai exact, banii erau transmiși pentru ca ultimul să determine reducerea  gravității sancțiunii disciplinare  pasibile a fi aplicate numiților pentru transportarea în exces a bagajului fără încasarea plății pentru transportare, încălcări comise în perioada lunilor octombrie - noiembrie 2019, constatate de instituțiile responsabile ale Federației Ruse.

Procurorii mai menționează că șapte din cele zece persoane trimise în judecată au fost anterior condamnate pentru diferite infracțiuni.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram