Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

25 de percheziții și 6 persoane reținute: Detalii despre gruparea de contrabandă cu țigări, deconspirată la Briceni

06 mai 2022, ora 16:14
Distribuie:

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), angajații Poliției de Frontieră în comun cu Procuratura Anticorupție, au descoperit un grup criminal organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Joi, 5 mai, în raionul Briceni au avut loc peste 25 de percheziții, în rezultatul cărora au fost reținute șase persoane și ridicate cinci mijloace de transport.

Oamenii legii au documentat acțiunile ilegale a grupării privind transbordarea, prin zona verde a frontierei moldo-române, a circa 125.000 de pachete de țigări, în valoare de 3.000.000 de lei.

Pentru a reuși aceste ilegalități, membrii grupării ar fi identificat polițiști de frontieră care contra sumei de 18.000 de euro le facilitau transportarea țigărilor peste frontieră. Aceste acțiuni fiind monitorizate în permanență, iar toate cazurile de corupere a angajaților Poliției de Frontieră erau denunțate organului de anchetă.

Totodată, în cadrul ultimelor cercetări s-a stabilit că grupul infracțional pregătea o nouă schemă de contrabandă cu arme din Ucraina. 

În prezente, au loc acțiuni de identificare a bunurilor ce aparțin persoanelor documentate și care au fost dobândite pe cale infracțională.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram