Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

timp liber

„Act demn de respect”. O tânără ucraineancă a primit o inimă nouă de la un polonez: Operația i-a salvat viața

04 mai 2022, ora 12:44
Distribuie:

O tânără ucraineană de 36 de ani, refugiată în Polonia a primit o nouă inimă de la un polonez. Operația i-a salvat viața tinerei, notează antena3.

Iulia Skip, din regiunea Lvov suferă de insuficiență cardiacă de mult timp. Inima ei nu a putut alimenta pe deplin corpul cu sânge din cauza cardiomiopatiei. Fata aștepta un donator și o operație, dar războiul a schimbat totul. Ea a ajuns în Polonia în stare critică.

Aceasta este prima operațiune de transplant de organe pentru cetățenii ucraineni din Polonia.

Potrivit Mișcării Naționale pentru Transplant, o astfel de operație nu a fost posibilă înainte, deoarece Ucraina nu este membră a organizațiilor internaționale pentru coordonarea transplanturilor în diferite țări.

"În Ucraina, odată cu începutul războiului, mulți pacienți au rămas fără îngrijiri medicale și printre ei, mulți pacienți care aveau nevoie de transplant de organe. Și acum cetățenii polonezi și-au arătat din nou umanitatea: I-au salvat viața", a spus organizația.

„Operația a fost cu succes, iar acum, pentru femeia ucraineană, urmează o perioadă lungă de recuperare și reabilitare”, se arată în comunicat, potrivit Unian.

Irina Zaslaveț, director de dezvoltare al Asociației Medicale din Lvov, a remarcat că acest pas al Poloniei este ”un act demn de cel mai mare respect”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram