Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

social

Adrian Glijin, răpit de structurile de forță de la Tiraspol, condamnat la închisoare pentru presupusa trădare de patrie

06 mai 2022, ora 17:34
Distribuie:

Adrian Glijin, răpit în octombrie 2020 de structurile de forță de la Tiraspol, a fost condamnat la închisoare pentru presupusa „trădare de patrie” de către așa-numita judecătorie supremă. Tânărul urmează să petreacă 13 ani și șase luni în detenție, informează Promo - LEX.

Pe lângă sentința evident ilegală, dosarul rămâne secret, iar accesul unui medic independent nu este acceptat de către administrația de facto de la Tiraspol.

„Adrian nici măcar nu a primit sentința, iar avocatul transnistrean va face cunoștință cu ea abia în 10 mai. Nu știu ce să fac și unde să mai apelez. Rog încă odată toate autoritățile competente să lupte pentru fiul meu”, a spus Vera Glijin, mama lui Adrian Glijin. 

„Cazul Glijin este cel mai elocvent exemplu unde lipsa acțiunilor concrete alimentează abuzurile și ilegalitățile grave. Reiterăm apelurile anterioare și SOLICITĂM REPETAT implicarea plenară a autorităților Republicii Moldova, dar și a organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice pe acest caz”, se menționează într-un comunicat de presăal Promo - LEX.

„Totodată, în contextul vizitei Secretarului General al ONU în Republica Moldova, în perioada 9 – 10 mai, solicităm autorităților constituționale să abordeze în cadrul discuțiilor cazul lui Adrian pentru a oferi maxim ajutor familiei Glijin, dar și pentru a asigura eliberarea imediată și necondiționată din detenția arbitrară a lui Adrian”, mai precizează Promo - LEX.

În 7 octombrie 2020, în jurul orei 13.00, Adrian a fost răpit de cinci persoane necunoscute și mascate, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca (stânga Nistrului, zona de securitate). Familia a fost informată că Adrian e acuzat de ”trădare de patrie”.

De la răpirea sa și până în decembrie 2021, timp de 435 de zile, Adrian Glijin nu a avut posibilitatea de a-și vedea familia, iar rudele acestuia nu au avut acces la dosar, din motivul „secretizării” acestuia.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram