Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Adunarea Populară a adoptat, repetat, decizia care permite purtarea panglicii Sf. Gheorghe

09 mai 2022, ora 08:17
Distribuie:

După ce Curtea de Apel Comrat a suspendat decizia Adunării Populare a Găgăuziei din 29 aprilie, prin care s-a permis afișarea panglicii Sfântului Gheorghe în timpul evenimentelor organizate cu prilejul zilei de 9 mai, în seara de 8 mai, Adunarea Populară a UTA Găgăuzia a condamnat această decizie și a adoptat, repetat, o lege prin care permite utilizarea acestui simbol, fapt interzis prin lege de către Parlamentul Republicii Moldova. 

Potrivit presei din regiune, deputații și-au exprimat indignarea pentru faptul că în acest caz „judecătorii au ieșit duminică la muncă, când în practica normală examinarea unor astfel de decizii se lua și ani de zile”.

După câteva discuții, deputații au adoptat o nouă rezoluție „Cu privire la simbolurile evenimentului dedicat Zilei Victoriei”, permițând folosirea panglicilor în culorile negru-portocaliu în 9 mai. Decretul va fi valabil doar o zi - 9 mai 2022.

Toți cei 25 de deputați prezenți au votat unanim pentru această decizie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram