Război în Ucraina, ziua 83: Apărătorii din Azovstal, evacuați, mesajul lui Zelenski și armistițiul Moscovei

timp liber

Alexei Navalnîi anunță că va fi transferat la o închisoare din Melehovo: Deținuții povestesc cum „se smulg unghii”

Foto simbol
05 mai 2022, ora 16:16
Distribuie:

Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, care a fost condamnat în luna martie de la încă nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de „fraudă pe scară largă”, a anunţat că va fi transferat la închisoarea de maximă securitate din Melehovo, situată la circa 250 de kilometri est de Moscova.

„Condamnarea mea nu a intrat încă în vigoare, însă deţinuţii de la închisoarea de maximă securitate din Melehovo scriu că acolo se pregăteşte „o închisoare în închisoare„ pentru mine”, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram. 

Potrivit opozantului rus, cine caută pe internet cuvântul Melehovo, găseşte mărturii ale deţinuţilor din această închisoare despre „felul în care aici smulg unghii„

„Ei bine, atunci am motive să folosesc acest emoticon la modă”, a comentat ironic Navalnîi, incluzând un emoticon cu o mână cu unghiile date cu ojă.

 

Sentinţa, anunţată după o alta, de doi ani şi jumătate de închisoare pentru o presupusă fraudă, a fost pronunţată în închisoarea în care Navalnîi îşi ispăşeşte în prezent prima pedeapsă şi include o amendă de 1,2 milioane de ruble (circa 12.000 de dolari). Procuratura ceruse o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru Navalnîi, declarat vinovat şi pentru sfidarea tribunalului, scrie Agerpres.

Anchetatorii ruşi îl acuză pe opozant, în vârstă de 45 de ani, că a deturnat împreună cu colaboratorii săi 2,6 milioane de ruble (aproximativ 25.000 de dolari) din donaţiile acordate organizaţiei sale care luptă împotriva corupţiei.

Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) al lui Navalnîi, care luptă împotriva îmbogăţirii ilicite a înalţilor oficiali ruşi, a fost scos în afara legii în 2021, activitatea fondului fiind considerată „extremistă” de către autorităţile ruse. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Navalnîi, după ce a fost condamnat la încă 9 ani de închisoare: „Putin se teme de adevăr, eu am mai spus asta”

22 martie 2022, 18:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram