Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

politic

Ambasada Marii Britanii, despre afirmația lui Lavrov, că Moldova „este târâtă în NATO”: „Declarație crasă și falsă”

04 mai 2022, ora 16:16
Distribuie:

Ambasada Marii Britanii la Chișinău califică drept „crasă și falsă” declarația făcută pe 29 aprilie de către Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, precum că Republica Moldova este „târâtă în NATO”. Misiunea diplomatică a venit cu o reacție în care condamnă „fluxul constant de știri false vehiculate în diverse surse media”.

„Salutăm și sprijinim apelul la calm al Guvernului Republicii Moldova ca răspuns la  recentele evenimente alarmante din regiunea Transnistreană a Republicii Moldova. Condamnăm și regretăm fluxul constant de știri false vehiculate în diverse surse media. Contrar opiniilor exprimate într-o serie de articole apărute recent în presa internațională, noi nu avem niciun motiv să credem că Republica Moldova se află în pericol iminent de agresiune militară”, se arată în nota informativă remisă de Ambasadă.

„Misiunea noastră diplomatică continuă să lucreze la Chișinău și este în totalitate concentrată pe consolidarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova. Salutăm politicile reformiste asumate de  Guvernul Republicii Moldova și comunicarea publică responsabilă, care face  față provocărilor deliberate țintite ce cei  care se pare că ar încerca să submineze stabilitatea și securitatea în țară”, potrivit notei.

TV8.md reamintește că într-un interviu acordat canalului de televiziune Al-Arabiya, Serghei Lavrov, a declarat că moldovenii „ar trebui să fie îngrijorați de viitorul lor, pentru că sunt târâți în NATO și nu cred că asta va ajuta la securitatea Republicii Moldova

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram