Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

Ambasadorul UE la Chișinău, mesaj de felicitare: De Ziua Europei, UE e alături de Moldova. Împreună suntem mai puternici

09 mai 2022, ora 09:19
Distribuie:

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mažeiks, a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii Republicii Moldova, cu ocazia Zilei Europei. Mažeiks a ținut să-i îndemne pe toți să primească în case pacea. „Solidaritate pentru pace este mesajul principal pe care ne dorim să-l transmitem în cadrul activităților planificate cu prilejul Zilei Europei”. În mai multe localități din țară va fi organizat Orășelul European.

„Dragi prieteni, Ziua Europei în acest an este marcată într-un context care ne-a răvășit și întristat profund. În Ucraina, un război crunt și nejustificat ucide oameni nevinovați și localități întregi sunt șterse de pe fața pământului de ferocitatea forțelor armate ruse.

...Războiul din țara vecină implică o datorie personală pentru noi toți – de a proteja pacea. Astfel, vă invităm să primiți în casele dumneavoastră pacea: Solidaritate pentru pace este mesajul principal pe care ne dorim să-l transmitem în cadrul activităților planificate cu prilejul Zilei Europei. Orășelul European va avea loc în Chișinău pe 14 mai și în Edineț, pe 21 mai. Vom marca Ziua Europei împreună și în Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni, Bălți, inclusiv prin rețeaua Eurocluburilor și a Centrelor de Informare Europeană din toată țara!

Dragi prieteni, de Ziua Europei, Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova pentru pace, prosperitate și securitate! Republica Moldova face parte din familia europeană. Împreună suntem mai puternici!”, a declarat Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mažeiks.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:https://t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram