Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Ar fi cerut 200 de euro ca să nu documenteze un caz de conducere în stare de ebrietate: Doi polițiști, reținuți

05 mai 2022, ora 10:49
Distribuie:

Doi polițiști de patrulare din Drochia au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurori, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate. 

Polițiștii ar fi stopat un șofer sub pretextul că acesta ar fi fost beat la volan. În procesul verificării mijlocului de transport, membrii echipajului de patrulare ar fi cerut 4.000 de lei pentru a nu documenta cazul. 

Șoferul nu avea asupra sa suma cerută drept mită, iar polițiștii l-au lăsat să plece și să facă rost de bani cât mai curând. În scurt timp, bărbatul ar fi transmis oamenilor legii 200 de euro. 

Cei doi polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedeapsă cu închisoare până la 10 ani, până la 400.000 de lei amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani. 

În prezent, urmărirea penală pe acest caz este condusă de Oficiul Nord al Procuraturii anticorupție . 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram