Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

Arestovici: Ucraina ar putea lansa o contraofensivă împotriva Rusiei în iunie

05 mai 2022, ora 15:40
Distribuie:

Ucraina este puţin probabil să lanseze o contraofensivă în războiul său împotriva Rusiei înainte de mijlocul lui iunie, când speră să fi primit mai multe arme de la aliaţii săi, a declarat joi Oleksii Arestovici, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează Agerpres.

De asemenea, Arestovici a spus că nu se aşteaptă ca ofensiva Rusiei în Ucraina să aibă vreun "rezultat semnificativ" până în 9 mai, când Rusia celebrează victoria asupra Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Consilierul politic a mai informat că luptele continuă la complexul siderurgic Azovstal, unde combatanţi ucraineni şi câţiva civili sunt baricadaţi în oraşul port Mariupol, însă fără a da detalii.

La rândul său, şeful satului major al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a declarat joi, 5 mai, că ţara sa are nevoie de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) pentru a se apăra împotriva rachetelor de croazieră ruseşti.

După o discuţie cu şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, generalul american Mark Milley, Valeri Zalujnîi a spus că Rusia şi-a reluat loviturile cu rachete de croazieră.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram