Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

externe

Arestovici: Ucrainenii au reușit să învingă asaltul invadatorilor de la Azovstal

05 mai 2022, ora 16:45
Distribuie:

Militarii ucraineni, care dețin apărarea la uzina din Mariupol „Azovstal”, au reușit să învingă asaltul invadatorilor. Declarația a fost făcut de către consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Alexei Arestovici, în cadrul unei emisiuni locale, notează Unian.

Potrivit acestuia, luptele de la Azovstal continuă, iar soldații ucraineni rezistă cu curaj forțelor inamice. 

"Trupele ruse au intrat ieri pe teritoriul Azovstal, dar au fost alungate de apărătorii noștri. Acum rezumăm informațiile", a spus Arestovici.

Informații despre faptul că rușii și-au început asaltul la Azovstal au apărut în presă, miercuri, 4 mai. Datele oferite de Statul Major la ora 18:00 preciza că invadatorii ruși încercau să distrugă unități ucrainene în zona Azovstal din Mariupol. În același timp, rușii nu obțin vreun succes.

Alexei Arestovici a declarat că informațiile despre descoperirea invadatorilor pe teritoriul Azovstal trebuie precizate.

Seara, șeful grupului de negocieri ucrainean, David Arahamia, a confirmat că trupele ruse se aflau deja pe teritoriul Azovstal. Totodată, comunicarea cu apărătorii ucraineni fusese deja restabilită.

Joi, 5 mai, comandantul adjunct al regimentului „Azov”, Sveatoslav Palamar „Kalina” a spus că trupele invadatorilor ruși au pătruns pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol. Luptătorii ucraineni de pe teritoriul uzinei țin apărarea deja a treia zi, în timp ce asaltul activ continuă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram