Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

social

ASP, după perchezițiile în dosarul „blanchetelor pentru pașapoarte”: „Acordăm tot suportul organelor de drept”

Foto: ASP
03 mai 2022, ora 17:00
Distribuie:

Agenția Servicii Publice (ASP) comunică că va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului penal cu privire la achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte, pornit pentru  „abuzul de putere sau abuz de serviciu”. Reacția instituției vine după ce procurorii anticorupție au efectuat 60 de percheziții la domiciliile, birourile de serviciu, automobilele foștilor și actualilor angajați ai Agenției.

„Agenția Servicii Publice acordă tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului respectiv. Ținând cont de faptul că acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare, rezultatele vor fi prezentate de către organele abilitate după finalizarea procedurilor de rigoare”, potrivit unei note remise de ASP.

ASP susține că la începutul lunii septembrie 2021, în urma unui audit desfășurat la ASP, Corpul de control al prim-ministrei Natalia Gavriliță, a depistat mai multe încălcări ale legii în procesul de organizare a licitaţiei, inițiată în ianuarie 2021 de către fosta conducere. 

Achiziția cu o valoare de circa 500 milioane de lei avea două loturi: procurare a circa 3 milioane de blanchete utilizate pentru perfectarea actelor și procurare de echipament și a unui program specializat de personalizare a actelor de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare. 

Astfel, achiziția a fost stopată, iar dosarul cu documentele ridicate au fost trimise Procuraturii pentru inițierea unei anchete.

Procurorii anticorupție și ofițerii SIS au descins marți dimineață cu 60 de percheziții la Agenția Servicii Publice în dosarul „blanchetelor pentru pașapoarte”. Prin urmare, au fost reținute și audiate în total 13 persoane, acestea fiind plasate în izolatorul de detenție preventivă al CNA. Printre cei reținuți se numără și fostul director al ASP, Serghei Railean.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram