Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

Aviația rusă nu a zburat deasupra Pieței Roșii la parada de 9 mai: Care sunt explicațiile Kremlinului

09 mai 2022, ora 11:36
Distribuie:

Componenta aviatică a paradei militare din 9 mai din Piaţa Roşie de la Moscova nu va avea loc din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat luni dimineaţa purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit stiripesurse

"Componenta aviatică nu va avea loc din cauza vremii", a spus Peskov.

Înainte de aceasta, Dmitri Peskov a anunţat că în Piaţa Roşie, de la tribuna Kremlinului, preşedintele Vladimir Putin urma să susţină un discurs, iar la încheierea paradei militare şeful statului urma să depună, conform tradiţiei, o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut lângă Zidul Kremlinului.

Anul acesta la parada militară din Piaţa Roşie participă 11.000 de militari, iar în componenţa coloanei mecanizate intră 131 de unităţi de tehnică militară.

Participanţi la "operaţiunea militară specială pentru apărarea Donbasului" (regiune separatistă în estul Ucrainei) defilează şi ei în Piaţa Roşie.

Oaspeţii invitaţi la tribună au primit "cadouri simbolice", printre care un mic tanc T-90MC realizat la scară 1:35 de producătorul rus de tehnică militară "Zvezda", câte un pled în culori de camuflaj şi şepci roşii.

La parada din acest an de Ziua Victoriei din Rusia, care marchează cea de-a 77-a aniversare a înfrângerii de către Uniunea Sovietică a Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, erau prevăzut ca 77 de avioane să zboare deasupra Pieței Roșii din Moscova.

Potrivit scenariului opt avioane de vânătoare MiG-29 trebuiau să zboare în formație „Z” pentru a-și arăta sprijinul pentru trupele rusești care luptă în Ucraina, a precizat ministerul, potrivit raportului.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram