Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

Avionul desemnat ca post strategic de comandă într-un război nuclear, scos de Putin la parada de 9 mai

05 mai 2022, ora 11:12
Distribuie:

Un avion Il-80 care va servi ca post strategic de comandă într-un eventual război nuclear a participat miercuri, 4 mai, la repetiţiile de la Moscova pentru apropiata celebrare a Zilei Victoriei în 9 mai, transmite Agerpres.

Aparatul Il-80, escortat de două MiG-29, a zburat împreună cu bombardiere strategice şi avioane de luptă deasupra Moscovei.

Rusia organizează parade militare în 9 mai, în fiecare an pentru a marca victoria Uniunii Sovietice în Marele Război Patriotic împotriva Germaniei naziste.

În acest an, la parada principală din Piaţa Roşie de la Moscova vor lua parte în jur de 11.000 de militari, 131 tipuri de arme şi echipament militar, 77 de avioane, a precizat miercuri ministrul apărării Serghei Şoigu.

În total, în acest an vor avea loc parade militare în 28 de oraşe, cu participarea a aproape 65.000 de militari, circa 2.400 de tipuri de arme şi echipament militar şi peste 460 de avioane, a mai spus Şoigu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram