Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Bălți: În timp ce conducerea municipiului respectă legislația, episcopul Marchel sfidează din nou legea

Foto: nordnews.md
09 mai 2022, ora 17:30
Distribuie:

Nici locuitorii din municipiul Bălți nu au făcut excepție. Zeci de cetățeni au fost surprinți la marșul organizat de 9 mai cu panglica bicoloră sau panglica Sfântul Gheorghe cum îi spun unii, prinsă în piept, deși este interzistă de Parlamentul Republicii Moldova. 

Prezent la festivitate a fost și episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care a sfidat legea din nou, avea în piept panglica negru-oranj. Fiind întrebat de ce stidează legea din nou acesta a declarat că nu comentează. În schimb, conducerea primăriei din Bălți în frunte cu Nicolae Grigorișin nu și-au prins panglica în piept.

De exemplu, Boris Tuceac, consilier municipal al Partidului Nostru, a mers la paradă cu panliga prinsă în piept și a declarat că este de acord să plătească amenda.

„Sunt de acord să plătesc amenda. Dacă acesta este prețul memoriei strămoșilor, sunt gata să plătesc”, a declarat Boris Tuceac, pentru nordnews.

Potrivit sursei, nici consilierul municipal PSRM, Serghei Gramma nu s-a eschivat să-și prindă în piep pabnglica bicoloră.

„De ce încalc legea? Este memoria mea. Dacă va fi întocmit un proces verbal, voi încerca să îl contestez, pentru că eu nu sunt de acord cu această lege. Dacă memoria mea costă de la 4500 până la 9000 de lei, mă voi supune legii și voi plăti această amendă”, a declarat Serghei Gramma, consilier municipal PSRM.

După ce au amenințat opoziția că vor ieși la marș de 9 mai și socialiștii și comuniștii au sfidat legea. Printre politicienii au au fost suprinși în Piața Marii Adunări Naționale, cu panglica Sfântului Gheorghe prinsă la piept se numără fostul șef de stat Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, deputatul socialist Bogdan Țîrdea, dar și alții.

Contactat de TV8.md, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a dat garanții că toate persoanele care au încălcat legislația Republicii Moldova vor fi sancționate, inclusiv persoanele publice, politicienii și deputații.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

/VIDEO/ Episcopul Marchel sfidează legea. Și-a legat panglica Sf. Gheorghe de oglinda retrovizoare a Mercedesului

26 aprilie 2022, 16:04

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram