Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

politic

BCS cere audierea ministrului Economiei și Agriculturii în Parlament în contextul creșterii prețului la ulei

12 mai 2022, ora 11:04
Distribuie:

Deputatul formațiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Radu Mudreac, a solicitat audirea în plenul Parlamentului a ministrului Economiei, Sergiu Gaibu și a ministrului Agriculturii și Industriri Alimentare, Viorel Gherciu, în contextul creșterii prețului la uleiul de floarea soarelui.

„Asistăm cu toții la creșterea galopandă a prețurilor în ultimele săptămâni. A crescut considerabil prețurile, inclusiv la ulei. Una din întrebările care ni le punem: floarea soareluica materie primă este de anul acesta sau și care este necesitatea majorării prețului la floarea soarelui. Vream să știm dacă se întreprind acuma numite măsuri ca în următoarele zile să nu fie scumpit prețul și mai mult, dar și la late produse”, a declarat Radu Mudreac.

Totodată, acesta a precizat că „Guvernul are destul pârghii pentru a influența și a nu admite scumpirea și mai mult a produselor alimentare. Fracțiunea din care fac parte solicită audierea ministrului Economiei și ministrului Agriculturii ca să vedem care sunt măsurile întreprinse pentru neadmiterea prețului”.

Solicitarea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi introdus subiectul pe ordinea de zi.

TV8.md reamintește că, prețul uleiului vegetal a crescut cu aproape 12 lei sau cu aproximativ 25% și a ajuns să coste aproape 50 de lei pentru un litru. Potrivit mold-street.com , uleiul ambalat în sticle de plastic de 955 ml costă între 48 și 50 de lei, comparativ cu prețul anterior de 36-39 de lei.

În acets context, Consiliul Concurenței a precizat pentru echipa TV8.md că a solicitat documentele necesare și informațiile relevante de la producătorul de ulei de floarea-soarelui, după ce prețul uleiului vegetal a crescut.

Potrivit reprezentanților instituției, „în cazul în care vor fi stabilite semne de încălcare a legislației în domeniul concurenței, Consiliul Concurenței va iniția investigația respectivă”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram