Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

Budanov: „Războiul se va încheia doar cu moartea lui Vladimir Putin. Nu vă faceți griji, Ucraina va câștiga”

03 mai 2022, ora 21:50
Distribuie:

Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, afirmă că singurul mod în care războiul din Ucraina se va încheia va fi cu moartea președintelui rus Vladimir Putin, relatează The Daily Beast, potrivit HotNews.

„Să îi lași o cale de retragere este una dintre strategii, dar este aproape nerealistă”, a mai explicat el când a fost întrebat dacă Putin ar pune capăt războiului în timp ce este în viață.

„El este un criminal de război pentru întreaga lume. Acesta este sfârșitul său, el s-a încolțit singur”, a declarat Budanov într-un interviu acordat revistei Noua Voce a Ucrainei.

„Nu vă faceți griji, Ucraina va câștiga”, a asigurat acesta.

Kirilo Budanov spune că Rusia s-ar putea sparge după moartea lui Vladimir Putin

Generalul ucrainean spune că, odată ce Putin nu mai este în peisaj, viitorul Rusiei ar putea urma două căi:

„Prima este spargerea Rusiei în trei sau mai multe părți. Al doilea: păstrarea relativă a integrității teritoriale a Federației Ruse în timpul schimbării conducerii țării. În acest caz din urmă, noul lider va spune că Rusia nu are nimic de-a face cu tot ceea ce s-a întâmplat, a fost un dictator bolnav, iar țara este nevinovată”.

„Majoritatea conducerii militare și politice a Rusiei știe acest lucru”, subliniază Kirilo Budanov.

Generalul ucrainean spune că Moscova se pregătește pentru mobilizare

El afirmă, de asemenea, că autoritățile militare ruse fac pregătiri pentru decretarea mobilizării generale pe 9 mai, Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial, o dată cu o simbolistică puternică în Rusia.

„Rosgvardia (Garda Națională a Rusiei) a început să verifice ce au de fapt în stoc și să calculeze că pot da pe ordinele de mobilizare. Acesta este un pas absolut necesar înainte de începerea unei mobilizări reale”, afirmă Budanov.

Îngrijorări similare au fost exprimate în ultimele zile și de oficiali americani și occidentali, aceștia fiind de părere că Putin ar putea folosi sărbătoarea de pe 9 mai pentru a declara oficial război Ucrainei și decreta apoi mobilizarea rezerviștilor.

Budanov a mai spus că obiectivul inițial al noii ofensive declanșate de forțele armate ruse în estul Ucrainei pe 18 aprilie a fost cucerirea Donbasului până la sărbătorirea Zilei Victoriei dar că acest lucru „nu se va întâmpla”.

„În niciun caz nu au timp”, subliniază el.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram