Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

externe

Când se va sfârși războiul Rusiei cu Ucraina? Gordon: „Este o întrebare dureroasă”

10 mai 2022, ora 09:51
Distribuie:

Războiul ar putea să dureze mult. Declarația a fost făcută de jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Nu există variante de a sfârși războiul prin negocieri. Putin deja a ocupat parțial regiunile Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Poate pleca de acolo? Mă îndoiesc. Dacă va pleca de acolo, nu va fi înțeles de Rusia. Dar Zelenski nu poate semna pentru ocuparea de către Putin petru că nu va fi înțeles de Ucraina. Nu există nici bază, nici rezultatm chiar dacă vor avea loc”, a menționat Dmitri Gordon.

Totodată, jurnalistul a sugerat că sfârșitul războiului depinde inclusiv de ruperea dependenței energetice a Vestului față de Rusia.

„Este o întrebare dureroasă, iar războiul va dura mult, până când Ucraina și țările Occidentale nu îl vor înăduși pe acest fascist. Vestul cumpără zilnic petrol și gaz de 1 miliard de dolari de la Putin. Dacă vor înceta să facă asta, treburile vor fi proaste pentru Rusia. Dacă un embargo petrolier ar fi de mâine, situația s-ar schimba brusc”, a subliniat Dmitri Gordon.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram