Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

/VIDEO/ Caz emoționant în Lvov. Un băiat de 11 ani are grijă de mama și sora sa, rămase fără picioare

13 mai 2022, ora 20:36
Distribuie:

La doar 11 ani, a devenit singurul spijin al mamei și surorii sale, după ce o explozie le-a lăsat fără picioare. Este povestea tristă a unui băiat din Ucraina, care zilnic veghează la căpătâiul celor mai apropiate două ființe pe care le are și se roagă pentru sănătatea lor. Vă atenționăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

La cei 11 ani ai săi, Iaroslav știe deja ce înseamnă să ai grijă de cei apropiați. Zilnic, acesta merge la magazin să cumpere cele necesare și le ajută pe asistentele spitalului din Lvov să aibă grijă de mama și sora sa, care și-au pierdut picioarele în urma atacului cu rachete asupra gării Kramatorsk:

„Eu o ajut pe mama și pe sora mea cu tot ce au nevoie sau chem pe cineva dacă trebuie”.

Totul a început în primele zile ale lunii aprilie, când mama copiilor a decis să-și scoată micuții din bombardament și au plecat la gară cu valizele. În timp ce așteptau trenul, mama și sora sa au mers pe peron să ia ceai făcut de voluntari, în timp ce el a rămas să păzească bagajele. În urma exploziei, care a avut loc câteva clipe mai târziu, Natalia și-a pierdut un picior, iar Iana - ambele picioare:

„Când am deschis ochii, erau foarte mulți oameni jos, am început deodată să o caut cu ochii pe fiica mea. Am întors capul și am văzut-o pe baba Tanea zăcând, iar pe ea, ca o cruce, era culcată Ianca, m-am uitat la picioare și nu avea adidașii. Am încercat să mă ridic, dar nu puteam”.

Iana, sora geamănă a lui Iaroslav, a fost și ea șocată, după cele întâmplate:

„Eu am deschis ochii și m-am îngrozit. Eu nu știam ce e cu picioarele. Am încercat să mă ridic, dar plângeam, îmi era frică. Apoi am încercat să le ridic și nu le vedeam, nu erau”.

Tatăl copiilor a murit, iar tatăl vitreg este la război. Deși soarta a fost crudă cu ei, familia și-a găsit acum chiar și puterea să zâmbească. Pentru că există și vești bune. După cele câteva săptămâni de îngrijiri petrecute în spitalul din Lvov, în cele din urmă, vor merge în SUA pentru tratament și protezare. 

În atacul asupra gării din Kramatorsk, și-au pierdut viața peste 50 de persoane care încercau să fugă din calea conflictului. Peste o sută de oameni au fost răniți sau mutilați pe viață. Kievul a acuzat Moscova ca a folosit bombe cu dispersie care sunt interzise prin Convenția privind Munițiile cu dispersie. Moscova a dat vina pe trupele ucrainene pentru acest măcel. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram