Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Ceban, cu ochii pe declarațiile de avere ale deputaților PAS. Va scrie demersuri la Procuratură și ANI

03 mai 2022, ora 10:52
Distribuie:

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, examinează declarațiile de avere ale deputaților PAS. Acesta le-a arătat subalternilor teancul de documente și le-a cerut asistență pentru a sesiza Procuratura și ANI.

„Iată. Am aici declarațiile de avere ale deputaților. Constatăm peste 40 de deputați milionari PAS, din 63. Cum să înțeleagă el băbuța ceea cu pensia ei. Când ei au câte 4-5 case, câte cinci mașini de lux. Sunt miniștri cu peste 200 de terenuri. Te ia groaza. De unde aveți, oameni buni, aceste proprietăți. Toată foiala asta cu umblatul cu bicicleta pe la Parlament nu este decât pentru ochii lumii”, a menționat Ceban.

El le-a solicitat subalternilor de la direcția asistență juridică să-l consilieze pentru a scrie demersuri la Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție și Autoritatea Națională pentru Integritate. 

„Nu vreți să bateți la ușa funcționarilor care delapidează banii publici. Pentru pensii și salarii nu au bani, dar pentru încheierea contractelor directe fără licitații pentru sute de milioane au competență și impertinență”, a menționat edilul.

El a mai solicitat guvernării să prezinte informații despre recuperarea banilor din furtul miliardului.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram