Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

externe

Cehia va înlocui Rusia la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

10 mai 2022, ora 19:27
Distribuie:

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a ales marți, 10 mai, Republica Cehă în Consiliul pentru Drepturile Omului, cu sediul la Geneva, pentru a înlocui Rusia, care a fost suspendată luna trecută din cauza invadării Ucrainei și care a părăsit apoi imediat organismul format din 47 de membri, relatează Reuters, potrivit HotNews.

Rusia era la al doilea an dintr-un mandat de trei ani. Republica Cehă va finaliza acel mandat în cadrul consiliului, care nu poate lua decizii obligatorii din punct de vedere juridic. Deciziile sale au, totuși, greutate politică și poate autoriza investigații.

Cehia a fost aleasă cu 157 de voturi pentru, în timp ce 23 de țări s-au abținut. Mandatul Republicii Cehe în Consiliul pentru Drepturile Omului, care va intra în vigoare imediat, va dura până la 31 decembrie 2023.

Consiliul pentru Drepturile Omului urmează să organizeze o sesiune specială privind Ucraina joi, 12 mai, a declarat luni, 9 mai, un oficial, după ce Kievul a cerut o revizuire a situației de acolo, inclusiv rapoarte privind victimele în masă la Mariupol.

Cei 47 de membri ai Consiliului, dintre care 28 sunt țări membre ale Uniunii Europene, sunt aleși pentru mandate de trei ani.

Statele membre sunt alese de Adunarea Generală și pot avea cel mult două mandate consecutive.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram