Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

politic

Chicu critică interzicerea simbolurilor agresiunii ruse în Ucraina: „Este o eroare și cred că au făcut-o intenționat”

04 mai 2022, ora 10:28
Distribuie:

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, cataloghează legea privind interzicerea panglicii Sfântul Gheorghe, precum și folosirea simbolurilor agresiunii ruse asupra Ucrainei, „V”, „Z”, drept „o încercare de a distrage atenția societății de la probelemele economice” care îi îngrijorează tot mai mult pe cetățeni.

Ba mai mult, fostul premier sugerează că această lege dezbină societatea, iar „pe o parte îi fidelizează”.

„Eu nu am purtat niciodată panglica respectivă, nici când eram prim-ministru, nici când eram ministru și nici nu am de gând să o port, dar eu tot timpul am respectat oamenii care cred că acesta este simbolul victoriei asupra fascismului. Și atunci când conjunctural cineva ofensează oamenii și cred că acest simbol trebuie interzis eu consider că nu este normal. Această interzicere de fapt nu este legată de acel simbol, este o încercare de a distrage atenția societății de la problemele economice. Cum să îi distragi pe oameni de la prețuri, simplu cu asemenea acțiunie”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la NT4.

„Din păcate acesta este un pas negândit și apropo ceea ce am văzut în Găgăuzia nu vreau să fiu prezicător, dar poate exploda. Nimeni de la guvernare nu s-a îngrijit să consulte un pic și să vadă care vor fi reacțiile. De aceea repet noi nu am purtat această panglică, pentru că este importatet ceea ce ai în inimă, dar asta este o eroare a celor care au interzis”, a mai afirmat fostul premier.

Totodată, acesta a declarat că „95% din cei care poartă această panglică o asociază cu victoria împotriva fascismului, iar cei care au interzis-o au creat tensiuni în societea. Eu cred că au făcut-o intenționat”.

Întrebat care este părerea acestuia referitor la interzicerea semnelor simbolurilor „Z”, și „V”, Chicu a răspuns că nu este tocmai o decizie corectă, însă apreciază corectitudinea președintei Maia Sandu care de la începutul invaziei Ruse în Ucraina a condandamnat ferm acest război.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram