Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

Chironda critică intenția municipalității de a scumpi călătoriile cu transportul public. „Multă minte nu trebuie”

11 mai 2022, ora 13:36
Distribuie:

Fostul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda, demis în vara anului trecut prin decizia CMC, executarea căreia a fost suspendată însă la începutul lunii aprilie de Curtea de Apel, critică decizia municipalității de a majora tarifele pentru călătoriile cu troleibuzul și autobuzul. Chironda sugerează că responsabilii de la Primărie gestionează prost problema transportului public. 

„Să mărești tarifele multă minte nu trebuie. Să faci reforme, modernizare și optimizare, să cauți finanțări, să aplici la proiecte, să atragi specialiști necesită cunoștințe, integritate și multă, multă muncă. Dar aceste noțiuni sunt străine pentru politicienii populiști ordinari și pentru șmecherașii care îi înconjoară”, scrie Victor Chironda într-o postare pe Facebook. 

Ex-viceprimarul consideră că autoritățile au ales calea cu „cât mai puțin control și trasparență”, triplând tarifele, în plină criză economică regională, în loc să atragă investiții. 

„Cât mai mulți bani mulși de la oamenii simpli și cât mai puțin control și transparență, ca să își poată umple buzunarele, până la următoarele alegeri. Asta e deviza lor. Eu cu doi colegi am adus într-un an 3,5 milioane de euro pentru transportul public municipal, ca să avem din ce finanța reformele. Am început implementarea benzilor dedicate și taxării electronice, ca sa oferim servicii mai calitative utilizatorilor. Ion Ceban și gașca sa de “manageri” au decis că asta e greu și complicat și că soluția e triplarea tarifelor, în plină criză economică regională. Așa da manageri. Păcat de Chișinău. Regretabil și dureros pentru orășeni”, a adăugat Victor Chironda în mesaj. 

Amintim că primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat că în cadrul ședinței Consiliului Municipal (CMC) de joi, 12 mai, urmează a fi propus și dezbătut proiectul privind ajustarea tarifelor la trasportul public. Conform documentului, costul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul, în Capitală ar urma să fie 6 lei.

Inițiativa a fost criticată și de deputatul PAS, Alexandru Trubca, fost consilier municipal, un susținător activ al proiectelor de dezvoltare și modernizare a sistemului de transport public. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram