Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

social

Cine este magistratul pe numele căruia CSM a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale

10 mai 2022, ora 10:00
Distribuie:

Magistratul pe numele căruia CSM a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale este Radu Țurcanu de la Judecătoria Chișinău. Acesta este suspectat de abuz de serviciu. 

Radu Țurcanu este în sistem din anul 2007. În 2017, a fost numit președinte al Judecătoriei Chișinău, pe un termen de patru ani, însă a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative în iunie 2019. 

Potrivit declarației de avere Țurcanu a ridicat în 2021 un salariu de aproape 178 de mii de lei. Magistratul a indicat două apartamente, un garaj și un alt imobil. Radu Țurcanu conduce o Toyota Rav 4, fabricată în 2017, și achiziționată în 2019, care ar valora 330 de mii de lei, 

Anterior, jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au scris că Radu  Ţurcanu este judecătorul care, în 2011, a examinat, în termen record, cererea de repunere în funcţie a lui Eugen Baleca, ex-preşedintele SA Franzeluţa, după ce acesta fusese demis de către Consiliul de Administraţie al societății pe acțiuni. 

Eugen Baleca fusese demis în urma rezultatelor unor controale efectuate de fostul Centru pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) în urma cărora s-a depistat că Baleca ar fi prejudiciat statul cu milioane de lei. Atunci, judecătorul Radu Țurcanu l-a restabilit în funcție pe Baleca chiar a doua zi după ce acesta fusese demis.

ZdG mai scrie că numele lui Radu Țurcanu apare și în așa-numitul „atac raider” de la Compania de Asigurări „Asito”.  Atunci, Radu Ţurcanu, fiind judecător la Judecătoria Botanica, a emis o ordonanţă prin care compania off-shore „Lokkert” a devenit proprietara a 34,802% din acțiunile deţinute de ICS „Insurance Consult” SRL la ASITO şi a pachetului în mărime de 48,325% din acțiuni deţinut de „Moldovan Investments Limited” la aceeaşi companie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram