Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

social

Consilierul municipal Bunescu, împotriva scumpirii călătoriilor cu transportul public. „Ceban ne sperie cu falimentul”

12 mai 2022, ora 10:16
Distribuie:

Consilierul municipal neafiliat Victor Bunescu spune că nu va susține proiectul de decizie privind majorarea tarifelor la transportul public, care urmează a fi supus votului în CMC joi, 12 mai. Într-o postare pe Facebook, Bunescu sugerează că prioritară trebuie să fie modernizarea sistemului de transport public și efectuarea unor audite financiare la Parcul Urban de Autobuze și RTEC.

„După ce în campania electorală îndruga prostii depre un transport public gratuit, acum Ion Ceban ne sperie cu falimentul întreprinderilor municipale de transport, dacă tariful nu este majorat”, scrie consilierul muncipal Victor Bunescu.

„Nu am să susțin acest proiect de decizie despre majorarea tarifului. Cer organizarea unui concurs pentru șefia Parcurilor urbane de Troleibuze și Autobuze, introducerea tichetării electronice și a tichetului unic pentru transport, auditul financiar al întreprinderilor și doar după asta majorarea tarifului. În caz contrar, orășenii vor plăti mai mult, dar fără asigurarea transparenței gestionării banilor”, mai spune Bunescu.

În cadrul ședinței Consiliului Municipal (CMC) de joi, 12 mai, urmează a fi propus și dezbătut proiectul privind ajustarea tarifelor la trasportul public. Conform documentului, costul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul, în Capitală ar urma să fie 6 lei.

Inițiativa a fost criticată de fostul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda, în opinia căruia, responsabilii de la Primărie gestionează prost problema transportului public. S-a expus și deputatul PAS, Alexandru Trubca, fost consilier municipal, un susținător activ al proiectelor de dezvoltare și modernizare a sistemului de transport public. Trubca consideră că „votarea tarifelor va fi rezultatul unei târguieli murdare, iar primarul va primi tariful majorat în timp ce votanții își vor primi terenurile”. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram