Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Consilierul municipal Klimenko știe pe cine va trimite la Kolîma. „Am cătușele deja pregătite în dulap”

12 mai 2022, ora 11:09
Distribuie:

Consilierul municipal din partea Partidului „Șor”, Valerii Klimenko, își ameniță colegii din CMC cu deportări în Siberia. „Am deja cătușele pregătite în dulap și știu pe cine-i voi încărca în avionul marfar spre Kolîma, dacă veți încurca activitatea CMC, domnilor”, a spus Klimenko în cadrul ședinței de joi, 12 mai, a CMC.

Remarca lui Klimenko a fost făcută în contextul în care liberalul Ion Cebanu a solicitat ca ședințele Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să fie desfășurate, în continuare, în sala de ședințe a Primăriei și nu la pretura Centru, unde se desfășoară acum.

„COVID-ul s-a terminat. Iată sunt mai mulți care vor, ne trebuie 5 minute, ne ridicăm și plecăm. Este adevărat, mai avem cazuri, dar mai avem și cazuri de trădare. Așa că, vă rog...”, a spus Cebanu.

Liberalul și-a motivat solicitarea prin faptul că în incinta Primăriei este posibilă utilizarea sistemului de vot electronic.  Ideea a fost susținută și de socialistul, Dinari Cojocaru.

„Despre COVID întrebnați-mă pe mine. Da, avem COVID, da mai avem și diferite tipuri de gripă sezonieră. Bine, nu putem merge în sala Primăriei, dar care-i problema să aduceți dispozitivul aici. Votul electronic este banul public cheltuit, este inițiativa socialiștilor, haideți să-l punem în aplicare”, a spus Cojocaru.

Împotrivă s-a pronunțat consiliera PSRM, Eugenia Ceban, care este și mama primarului general.        

„Dați să începem ședința  și să terminăm cu prostiile. Acolo te înăduși, nu încap nici zece oameni. Acolo mă duc și trebuie să chem salvarea”, a invocat socialista Eugenia Ceban.

„Iată doi ani de mandat nu v-ați înădușit, da acuma vă înădușiți”, a replicat liberalul Cebanu.

Consilierul „Șor”, Klimenko și-a rugat colegii din CMC să nu mai joace „ping-pong” la ședințele CMC, în caz contrar, îi așteaptă Siberia.

„Am cătușele pregătite în dulap, știu pe cine-i voi încărca în avionul marfar spre Kolîma, dacă veți încurca activitatea CMC, domnilor”, a spus Klimenko.

Propunerea nu a acumulat numărul necesar de voturi, iar consilierii au rămas la pretura sectorului Centru. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram