Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

/VIDEO/ Contrabandă cu componente ale dispozitivelor pentru generarea criptomonedei, destructurată: Sunt vizați doi bărbați

12 mai 2022, ora 11:26
Distribuie:

Ofițerii Serviciului Vamal și ai Inspectoratului Național de Investigații au efectuat opt percheziții, în Chișinău, într-un dosar de contrabandă cu componente ale dispozitivelor electronice pentru generarea criptomonedei. În cadrul investigațiilor au fost vizați doi bărbați din Chișinău, cu vârstele de peste 45 de ani, fără careva antecedente penale.

Perchezițiile s-a desfășurat după ce marți, 10 mai, două persoane s-au prezentat la sediul unei companii din Chișinău transportatoare de colete și pasageri, unde au preluat colete parvenite din Italia. Acestea, însă, conțineau dispozitive electronice de tip ASIC – calculatoare destinate generării criptomonedei, care au fost introduse în Moldova prin contrabandă.

Astfel, oamenii legii au descins la oficiile persoanelor care au ridicat coletele, la domiciliile și automobilele acestora. Acolo, au fost ridicate pentru cercetări tehnică de calcul, dispozitive electronice, plăci video, instalații pentru generarea criptomonedei, accesorii (inclusiv blocuri de alimentare) fără acte de proveniență a căror valoare depășește 1.000.000 de lei. Totodată au fost găsite și telefoane mobile, înscrisuri și mijloace bănești în valute străine care echivalează cu peste 300.000 de lei.  

În cadrul investigațiilor sunt vizate două persoane, fondatorul unei companii în domeniul tehnologiilor informaționale, precum și persoana responsabilă de comandarea coletelor din Italia introduse în Moldova prin contrabandă, în perioada 6-10 mai. 

Oamenii legii au determinat că, de fapt, activitatea oficială a companiei era mimată prin declararea unui rulaj neînsemnat, în raport cu produsele introduse prin contrabandă, aceasta fiind activitatea ei de bază.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram