Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

social

CSE: ANRE nu va elibera licențe pentru furnizarea gazului. Deciziile luate privind traversarea frontierei de ucraineni

04 mai 2022, ora 12:20
Distribuie:

Decizii noi la Comisia pentru Situații Excepționale. Membrii CSE au stabilit că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu va elibera licențe pentru furnizarea gazelor naturale pe durata stării de urgență. 

Totodată, Comisia a adoptat în cadrul ședinței de miercuri, 4 mai, câteva ajustări la modalitatea de traversare a frontierei de stat de către refugiații din Ucraina. Astfel, cetățenii ucraineni, care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova în baza unui act de identitate, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat, vor putea părăsi teritoriul țării noastre, prezentând același document. 

Aceste condiții de traversare a frontierei de stat în regim facilitat, vor putea fi aplicate o singură dată, iar Poliția de Frontieră urmează să informeze cetățenii ucraineni despre noile prevederi CSE în acest sens.

Totodată, au fost ajustate măsurile privind protecția copiilor aflaţi în situație de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, care traversează frontiera de stat din partea Ucrainei. Astfel, persoanele responsabile pentru preluarea minorilor, vor efectua o evaluare a fiecărui caz individual în baza unui document, aprobat prin ordinul ministrului Muncii și Protecției Sociale.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram