Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

De sărbători, în alertă! Toate serviciile MAI, pregătite să intervină. „Vom acționa cu fermitate”

06 mai 2022, ora 11:53
Distribuie:

În următoarele trei zile, toate serviciile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vor activa în regim alert. Totodată, cetățenii sunt rugați să manifeste corectitudine și prudență în toate acțiunile lor.

Comandant General al Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov  a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în aceste zile,  când va fi marcată Ziua Europei  dar și Ziua Victoriei, peste 1000 de carabinieri vor patrula și vor fi prezenți la manifestațiile anunțate. El a îndemnat participanții la manifestații să manifeste comportament civilizat, să respecte indicațiile oamenilor legii, să evite conflictele și să denunțe comportamentele antisociale.

Totodată, în următoarele trei zile, în regim de alertă vor lucra și pompierii. În aceste zile, 600 de pompieri și 200 de unități de tehnică vor asigura securitatea anti-incendiară.

Așa cum arată practica anilor precedenți, în aceste zile, mulți cetățeni vor prefera odihna în aer liber. În această ordine de idei, pompierii avertizează că se interzice aprinderea rugurilor direct la sol.

De asemenea, salvatorii le solicită părinților să-și supravegheze cu mare atenție copiii pentru a evita situațiile de risc. Șeful adjunct al ISGU a făcut trimitere la incidentul de acum două zile, când un micuț de trei ani a căzut în gol și a rămas blocat între două blocuri de beton, fiind nevoie de intervenția salvatorilor.

Vin cu un  apel către cetățeni și angajații poliției de frontieră, care preconizează o creștere a numărului de traversări a frontierei de stat în următoarele trei zile. Respectiv, reprezentanții poliției de frontieră le solicită călătorilor să nu opteze doar pentru PTF Leușeni și Sculeni, așa cum se întâmplă de obicei. Și le recomandă să traverseze frontiera și prin alte PTF – Costești, Lipcani, Cahul, care sunt practic libere de sărbători.

Pentru această perioadă a fost suplinit până la 1 800 și numărul polițiștilor de frontieră.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram