Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

politic

Deputata Doina Gherman a fost decernată cu Premiul Internațional „Femeile Curajului”

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Moldova
05 mai 2022, ora 13:42
Distribuie:

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman, a fost decernată cu Premiul Internațional „Femeile Curajului”, pentru munca depusă în promovarea și protejarea drepturilor femeilor din Republica Moldova. 

Cel care i-a oferit înalta apreciere a fost chiar ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Anterior, TV8.md a scris că deputata Doina Gherman, este una dintre cele 12 femei din întreaga lume desemnate pentru International Women of Courage (IWOC) 2022.

Premiul este decernat anual de Departamentul de Stat al SUA femeilor din întreaga lume care au demonstrat curaj, forță și leadership excepțional în susținerea păcii, justiției, drepturilor omului, echității și egalității de gen și împuternicirii femeilor și fetelor, în toată diversitatea lor - adesea cu mare risc și sacrificiu personal.

„Am fost întrebată ce este curajul pentru mine. Curajul este o pasiune care te face puternică și care îți dă rezistență. Este, de fapt, libertatea care învinge orice frică. Voi continua să lupt pentru drepturile femeilor, pentru libertate și egalitate, pentru toleranță zero față de violența împotriva femeilor și fetelor. Sunt recunoscătoare Departamentului de Stat pentru această apreciere și pentru efortul depus pentru promovarea valorilor democratice, a păcii, justiției, drepturilor omului, echității și egalității de gen și a împuternicirii femeilor și fetelor”, a scris Doina Gherman pe pagina sa de Facebook.

Premiul IWOC al Secretarului de Stat recunoaște femeile din întreaga lume care au demonstrat curaj, forță și leadership excepțional în susținerea păcii, justiției, drepturilor omului, echității și egalității de gen și împuternicirii femeilor și fetelor, în toată diversitatea lor - adesea cu mare risc personal și sacrificiu.

Ceremonia virtuală de premiere va avea loc pe 14 martie și va fi găzduită de secretarul de stat Antony J. Blinken. Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va ține un discurs în semn de recunoștință pentru realizările premianților IWOC din acest an.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram