Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Deputații „Șor” au soluția pentru criza energetică – sistemele nucleare modulare mici. Popșoi: „Costă miliarde”

05 mai 2022, ora 10:55
Distribuie:

Deputații fracțiunii parlamentare „Șor” au soluția pentru depășirea crizei energetice din țară – sistemele nucleare modulare mici. Propunerea pentru examinarea unui proiect în acest sens nu a fost acceptată spre examinare.

„Problema alimentării cu gaze naturale este de o gravitate fără precedent. Există riscuri ca să fie întreruptă livrarea în orice moment. Deocamdată nu există alternative și suntem expuși unui risc enorm. Aceeași situație este și la capitolul energie electrică”, a declarat în plenul Parlamentului deputata,  Marina Tauber.

Ea a solicitat forului legislativ să includă spre examinare un proiect care prevede instituirea sistemelor nucleare modulare mici care ar garanta „independența energetică” țării noastre.

De cealaltă parte, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a menționat că propunerea este „bună”, dar „costisitoare”.

„Propunerea legată de sisteme nucleare modulare mici, este o propunere foarte bună, însă, unica problemă că este că ele costă unu-două miliarde... Bani pe care noi, cu regret, nu-i avem”, a menționat Popșoi, care a mai invocat și faptul că proiectul „nu a intrat în procedură legislativă”, respectiv, nu poate fi inclus nici în ordinea de zi pentru dezbateri.

„Voi ați mai făcut așa cu alte proiecte. Voi sunteți cei de la conducere, respectiv, avem de la cine învăța”, a reproșat Marina Tauber.

Propunerea fracțiunii „Șor” nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram