Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

politic

Dinu Plângău este noul președinte al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr

08 mai 2022, ora 15:37
Distribuie:

Dinu Plângău a fost  desemnat în calitate de președinte al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Pentru candidatura lui Dinu Plângău au votat 163 de delegați  prezenți la Congres.

În cursa pentru șefia partidului au participat doi candidați – președintele nou ales, Dinu Plângău și Chiril Moțpan, pentru care și-au dat votul 151 de delegați prezenți la Congresul formațiunii.

„Vă mulțumesc tuturor pentru votul acordat, celor care au votat pentru domnul Moțpan”, a declarat după procedura de vot președintele nou ales.

 „Vă mulțumim pentru acest exercițiu democratic extrem de frumos și util pentru Republica Moldova. Felicitări pentru Dinu Plângău. Sper că va reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus și anume să unească Partidul. Să luptăm pentru adevăr, pentru demnitate. Felicitări tuturor”, a declarat contracandidatul lui Plângău, Chiril Moțpan.

Fostul președinte al formațiunii, Andrei Năstase, de asemenea, l-a felicitat pe președintele nou ales al formațiunii.

„Îl felicit și-l îndemn să țină cont de sfaturile pe care le-a primit și să înțeleagă că Platforma DA, în momentul de față are nevoie nu de 50+ 1, dar are nevoie de  100 de mii. Felicitări, să ai un mandat ușor, deși,  mă îndoiesc având în vedere timpurile pe care le trăim, dar mizează pe mine, pe colegi și bineînțeles pe Dumnezeu”, a spus Andrei Năstase.

TV8 amintește că Andrei Năstase și întreaga conducere a Platformei DA au demisionat în iulie anul trecut, după ce partidul a obținut un rezultat modest în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, de puțin peste 2% din voturi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram