Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

politic

Dodon: „Este regretabil că Rusia nu a găsit o soluție pașnică de a rezolva problemele existente”

09 mai 2022, ora 12:13
Distribuie:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că regretă faptul că rușii nu au găsit o soluție pentru a rezolva problemele pe cale pașnică și speră că în timpul apropiat aceștia vor identifica o „cale diplomatică” pentru a soluționa conflictul din Ucraina.

Surprins în timpul marșului organizat de 9 mai și întrebat care este poziția sa privind războiul din Ucraina, Dodon a declarat că este „regretabil ceea ce se întâmplă”.

„De multe ori am spus și astăzi am să repet că este regretabil ceea ce se întâmplă în Ucraina, sunt vecinii noștri, sunt frații noștri. Noi avem o diasporă din Ucraina foarte mare în interiorul țării, de aceea este dureros ce se întâmplă în Ucraina, dar și rușii sunt prietenii noștri. Sunt parteneri strategici și este regretabil că nu au găsit o soluție la problemele care sunt pe cale pașnică”, a declarat Dodon.

„Sperăm foarte mult ca în timpul apropiat se va găsi o soluție pe cale diplomatică”, a conchis ex-președintele Republicii Moldova.

De 9 mai, socialistul Igor Dodon, alături de colegii săi de partid și cei din fracțiunea BCS, au sfidat astăzi legea și majoritatea și-a prins la piept panglica Sf. Gheorghe, interzisă prin lege în Republica Moldova. Deși ar putea fi sancționați pentru nerespectarea legii, Dodon nu pare a fi prea deranjat de asta.

Ba mai mult, Dodon a declarat că în cazul în care va fi tras la răspundere, de aceasta se vor ocupa juriștii.

„În cazul în care voi fi tras la răspundere, juriștii noștri se vor ocupa de asta și vom merge în instanța de judecată, iar dacă va fi nevoie vom merge și la CEDO”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram