Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

timp liber

Eurovision 2022: Ucraina, în continuare favorită. Marea Britanie, a doua în topul preferințelor la casele de pariuri

09 mai 2022, ora 17:18
Distribuie:

Odată ce Eurovisionul se apropie, tensiunile cresc. După ce săptămâna aceasta au avut loc primele repetiții ale tuturor participanților, topul caselor de pariuri au început să se schimbe. Melodia Ucrainei continuă să fie printre favorite la Eurovision Song Contest 2022, însă pe locul al doilea a urcat Marea Britanie, urmată de Italia și Suedia.

Ucraina a ajuns în fruntea listei caselor de pariuri în februarie, după ce Rusia a invadat țara. Conform eurovisionworld.com, pe locul cinci în topul preferințelor este Spania, urmată de Polonia, Grecia, Norvegia, Olanda și Portugalia. 

Republica Moldova este cotată cu mai puțin de 1% șanse să câștige concursul de muzică. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov ar putea ieși abia pe locul 24 potrivit caselor de pariuri.

TV8.md reamintește că Alina Pash a câștigat Vidbir 2022 – selecția națională ucraineană pentru Eurovision 2022, cu piesa „Tini Zabutih predkiv”, dar din cauza acuzațiilor că ar fi vizitat ilegal Crimeea în 2015, cântăreața a fost nevoită să se retragă. Ulterior, postul public ucrainean a invitat Kalush Orchestra să participe.

În rezultat, Ucraina este reprezentată în acest an de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”, cântată în ucraineană. Trupa de folk-rap s-a clasat pe locul al doilea în Vidbir 2022, dar a câștigat televotul. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram