Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Ex-directorul CFM Adrian Onceanu și alți doi angajați vor fi trimiși pe banca acuzațiilor

04 mai 2022, ora 17:29
Distribuie:

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Centru, a finalizat urmărirea penală în privința ex-directorului Î.S. ,,Calea Ferată din Moldova” Adrian Onceanu și a altor două persoane din conducerea întreprinderii, acuzați de delapidarea averii străine, săvârșite cu folosirea situației de serviciu.

Cei trei sunt învinuiți că, deși purtau răspundere materială deplină pentru asigurarea integrității bunurilor materiale și a valorilor încredințate în administrare, în virtutea atribuțiilor de serviciu, pe parcursul zilei de 25 septembrie 2020, au însușit două containere maritime din metal de pe teritoriul Serviciului de Aprovizionare Tehnico-Materială, ce-i aparține Î.S. ,,Calea Ferată din Moldova”.

Cele două containere au fost transportate cu un camion pe un câmp agricol din apropierea satului Sadova, raionul Călărași, fiind transmise în folosință unui agent economic privat.

Ulterior, peste câteva zile, pentru a ascunde urmele infracțiunii, au falsificat procesul verbal de predare-primire a mijloacelor fixe și factura fiscală, care se atribuie la categoria documentelor oficiale, prin înscrierea în acte a unor date false, precum că containerele se scot de la evidența contabilă de la Serviciul de Aprovizionare Tehnico-Materială Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și se predau spre folosire în continuare către Direcția administrativă a Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Prin urmare, întreprinderea a fost prejudiciată cu 48.945 de lei, care constituie suma totală a ambelor containere însușite. Procuratura Generală a precizat că banii au fost restituiți integral de către ex-directorul Î.S. ,,Calea Ferată din Moldova”.

În prezent, cei trei nu își recunosc vinovăția în săvârșirea faptelor incriminate. În scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, procurorii au dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara, în privința tuturor celor trei persoane implicate.

TV8.md reamintește că cele două containere ar fi fost sustrase în 2020, când Onceanu se afla la conducerea CFM, iar în urma perchezițiilor efectuate luni, 3 ianuarie, de către procurorii din cadrul Procuraturii Generale în comun cu angajații Inspectoratului General de Poliție, pe teritoriul unei companii din localitatea Sadova, Călărași, au fost găsit cele două containere.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram