Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

politic

Experți: Activitatea mai multor ministere ar trebui verificată

12 mai 2022, ora 21:59
Distribuie:

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor și analistul politic, Corneliu Ciurea, au enumerat câteva ministere a căror activitate ar trebui verificată de organul de control special al prim-ministrei. Precizările au fost făcute în cadrul ediției din 12 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, în contextul în care astăzi, fostul membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, Oleg Cernei, a anunțat că ar urma „remanieri în Guvern”, iar ministrul Economiei, Mediului, Infrastructurii, ministra de Interne, ministrul Finanțelor și al Agriculturii ar urma să fie demiși.

Potrivit lui Ștefan Gligor, ministerele care ar trebui evaluate sunt: al Infrastructurii și Dezvoltării Generale, al Agriculturii, al Justiției și al Mediului.

„Cu certitudine, trebuie să vedem ce e de făcut cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, pentru că este un minister cu cele mai puternice influente agenții sub controlul său, inclusiv cu cele mai importante din punct de vedere strategic pentru securitatea economică și dezvoltarea RM în viitorul apropiat, un minister cu cei mai mulți bani, care vin pentru dezvoltarea regională și infrastructură și este un minister monstru, care practic, dublează Ministerul Economiei”, a declarat Gligor.

„Este Ministerul Agriculturii care până astăzi, nu am înțeles ce are de gând să facă, este absolut absent. Noi suntem un stat cu un domeniu agricol care ar putea să înflorească și ar putea să se modernizeze rapid, și nu vedem nici viziune, nici acțiuni, nici un plan de acțiuni”, a menționat președintele Partidului Schimbării.

Totodată, acesta s-a șteptat ca toți miniștrii, „după primele 4-6 săptămâni de să iasă cu un raport ce au preluat ca mandat”.

„Desigur că Ministerul Justiției, la capitolul transparență. Eu nu înțeleg ce se întâmplă în justiție, eu nu înțeleg cum oamenii care l-au ajutat Plahotniuc să uzurpeze putere în RM perpetuează în sistem și sunt foarte importanți în sistemul de urmărire penală”, a mai precizat Ștefan Gligor.

Un alt minister ce stagnează, în opinia lui Gligor, este Ministerul Mediului.

Analistul politic, Corneliu Ciurea, a mai enumerat și alte ministere ce necesită verificare, printre care „Internele, Economia, Finanțele, dar eu cred că în raport cu toate ministerele, criticile sunt insuficiente, nu este obligatoriu să-i demiți”.

Contactat astăzi de echipa TV8.md, Oleg Cernei ne-a comunicat că la Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate care va avea loc duminică, 15 mai urmează a fi înaintate solicitări în ceea ce privește demiterea unor miniștri.

De cealaltă parte, reprezentanții Guvernului și ai partidului PAS susțin că informațiile apărute în spațiul public sunt false.

„Domnul Cernei a fost dat afară din partid cu ceva timp în urmă. El este foarte creativ, însă nu există și nici nu au existat astfel de discuții în interior”, a afirmat pentru TV8.md, deputatul PAS, Radu Mrian.

„Nu este adevărat. Guvernul nu va fi remaniat. În primul rând, totul este la statul speculativ, în al doilea rând totul, este un fals aboslut și în al treilea rând, sunt foarte curioasă de unde domnul Cernei ar purtea avea astfel de informații”, a precizat Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Natalia Gavrilița.

TV8.md reamintește că pe 16 aprilie, Oleg Cernei a anunțat că își suspendă activitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Motivul ar fi fost incompatibilitatea calității de membru de partid cu funcția de Coordonator în cadrul unui Proiect Transfrontalier și de dezvoltare locală, finanțat din fondurile Uniunii Europene.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram