Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

/FOTO/ Fețele războiului. Cum arată luptătorii din Mariupol, înainte și după 10 săptămâni de rezistență în fața Rusiei

Foto: Twitter
11 mai 2022, ora 08:48
Distribuie:

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat pe o rețea socială câteva fotografii ale unor luptători care apără orașul Mariupol, înainte de conflict și după mai bine de două luni de război. Felul în care războiul le-a schimbat fizionomia nu are nevoie de niciun comentariu, scrie Digi24.

„Uitați-vă cu atenție la figurile lor. Așa arată eroii din Mariupol. Zece săptămâni și jumătate de apărare a orașului”, a notat Ministerul Apărării de la Kiev într-o postare pe Twitter, alături de fotografiile a patru luptători, înainte și după începerea războiului din Ucraina. 

Serviciul de presă al Regimentului Azov a publicat, la rândul său, pe contul de Twitter, o serie de fotografii cu soldați răniți, care se adăpostesc în subteranele combinatului Azovstal. Unii dintre ei au mâini sau picioare amputate și se vede clar că nu beneficiază de îngrijiri medicale bune, bandajele lor fiind murdare.

Combinatul siderurgic Azovstal este singurul punct din Mariupol care nu a intrat sub controlul trupelor ruse. Peste 2.000 de soldați și civili s-au adăpostit în subteranele combinatului timp de mai multe săptămâni și s-au făcut eforturi imense pentru evacuarea civililor.

Soldații blocați în catacombele complexului au cerut în repetate rânduri evacuarea civililor, dar și a militarilor răniți, pentru tratarea cărora nu există materiale sanitare.

Analiștii și experții internaționali sunt de părere că rezistența de la Azovstal este motivul pentru care Rusia nu a putut revendica cucerirea Mariupolului de Ziua Victoriei, pe 9 mai, și nici nu a organizat o paradă militară în acest oraș.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram