Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

Fost director al Lukoil, găsit mort în pivnița unui șaman: Ar fi murit după un tratament cu venin de la broaște

10 mai 2022, ora 14:33
Distribuie:

Poliția rusă a deschis un dosar penal în legătură cu decesul omului de afaceri rus Alexandr Subbotin. Fost director al companiei Lukoil a fost găsit mort, în 8 mai, în pivnița unui șaman din Moscova, scrie agenția Tass.

Anchetatorii vor efectua o examinare toxicologică pentru a stabili dacă există droguri în sângele lui Alexandr Subbotin. 

“Potrivit proprietarului casei, cunoscut drept „șamanul Magua”, Subbotin a ajuns, sâmbătă, 7 mai, la locuința sa într-o stare severă de intoxicație cu alcool și droguri. Cadavrul omului de afaceri a fost găsit într-o încăpere în care s-ar organiza ritualuri voodoo jamaicane”, potrivit autorităților ruse. 

Moscow Times scrie că decesul lui Subbotin ar fi putut interveni în timpul unei „sesiuni antimahmureală” cu șamanul Magua și soția sa. Cei doi ar oferi clienților tratamente cu venin de la broaște otrăvitoare. Tratamentul prevede o incizie în piele pentru a introduce veninul, iar pacientul se va simți bine după ce vomită toxinele în urma ingerării substanței otrăvitoare.

Subbotin îl cunoștea pe Magua de multă vreme și îi folosea în mod regulat serviciile. Șamanul ar fi decis să nu cheme ambulanța, iar când a văzut că bărbatul se simte din ce în ce mai rău i-a administrat un medicament numit Corvalol. 

Alexandr Subbotin este fratele lui Valeri Subbotin, fost vicepreședinte al Lukoil. A lucrat în biroul central și a fost considerat unul dintre succesorii președintelui Vagit Alekperov.

Morți misterioase în rândul oligarhilor ruși

Moartea lui Subbotin este ultima dintr-un șir de decese misterioase în rândul oamenilor de afaceri ruși. Primul dintre ei, Leonid Șulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest a fost găsit mort pe 30 ianuarie în cabana sa de lângă Sankt Petersburg. Și Mihail Watford, un miliardar rus de origine ucraineană, a fost găsit mort în aceleași condiții, în locuința sa din Anglia, pe 28 februarie. Un alt om de afaceri rus, Vasili Melnikov, a fost găsit decedat, alături de familia sa, la Nijni Novgorod, la sfârșitul lunii martie, potrivit ziarului rus Kommersant, notează observatornews.

Tot în luna martie, Alexandr Tiulakov, director în cadrul Gazprom, a fost găsit mort în acelaşi sat în care a murit şi Leonid Shulman, cu care era coleg. Pe 18 aprilie, era găsit decedat în apartamentul lui de 2,3 milioane de dolari din centrul Moscovei Vladislav Avaev, fostul vicepreşedintele al Gazprombank. A doua zi şi la 3.000 de kilometri distanţă de Moscova, oligarhul Serghei Protosenia a fost găsit spânzurat cu halatul de baie în curtea vilei de pe Costa Brava, Spania. 

Pe 1 mai, Andrei Krukovski, directorul staţiunii de schi deţinute de gigantul energetic rus a murit, după ce a căzut de pe o stâncă, deşi era un alpinist experimentat.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram