Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

politic

Fost șef al staff-ului lui Navalnîi, la TV8: „Succesul Moldovei l-ar putea înrăi pe Putin, l-ar putea face invidios”

Foto: tass.ru
11 mai 2022, ora 22:01
Distribuie:

Leonid Volkov, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai disidentului rus Alexei Navalnîi, a vorbit într-un interviu pentru emisiunea „Alternativa” de la TV8 despre soarta războiului din Ucraina, dar și despre scenariile în care Kremlinul ar putea avea un alt lider decât Vladimir Putin. În opinia lui Volkov, o dată cu invazia în Ucraina, Vladimir Putin „și-a scurtat mandatul” și s-a arătat convins că acesta nu se va menține la putere, după ce Rusia va fi învinsă.

„Nu cred că Putin se va menține la putere după ce se va încheia acest război de coșmar. Da, prețul pe care îl plătește întreaga lume, mai ales Ucraina, este extrem de mare. Este o crimă teribilă, însă într-un final, Rusia va avea șansa să se elibereze și să devină, în sfârșit, o țară europeană normală, așa cum trebuia demult să se întâmple”, a declarat Leonid Volkov. 

„Nu există niciun scenariu în care Putin să își trăiască liniștit bătrânețea în palatul său. Dacă până la război, era posibil un transfer pașnic de putere sub forma unor garanții de securitate, acum, acest lucru este exclus”, a mai spus omul lui Alexei Navalnîi. 

În opinia lui Leonid Volkov, Vladimir Putin nu a putut să accepte ca în Ucraina să predomine democrația, iar o posibilă aderare a Republicii Moldova la UE l-ar enerva și mai mult pe liderul de la Kremin.

„Putin nu acceptă ideea ca țările vecine să reușească ceva și să devină astfel un exemplu pentru Rusia. Chiar și succesul Moldovei l-ar putea înrăi pe Putin, l-ar putea face invidios și dornic să se răzbune, așa cum nu îl lasă indiferent nici succesul înregistrat de țările baltice”, a explicat Leonid Volkov, fostul șef al staff-ului disidentului rus Alexei Navalnîi.  

Alexei Navalnîi este închis deja de un an de zile într-o închisoare de maximă siguranță, după ce în februarie 2021 s-a emis un ordin pentru executarea a 2 ani și 8 luni de închisoare pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată, în timp ce era internat în Germania unde era tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, numit Noviciok. Alexei Navalnîi a acuzat Kremlinul că l-a otrăvit.

În luna martie, a fost condamnat la alți 9 ani de închisoare, fiind declarat vinovat de fraudă pe scară largă. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram