Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, lege marțială, risc de default în Rusia și apelul solistului DDT

social

Fostul director al Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, Ion Iovcev, a fost restabilit în funcție

Foto: Ministerul Educației și Cercetării
06 mai 2022, ora 17:03
Distribuie:

Fostul director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, care a fost demis din funcție în luna iunie 2021, a fost restabilit în funcție. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, au anulat Ordinul cu privire la încetarea contractului individual de muncă cu Iovcev și au dispus restabilirea acestuia în funcția de director interimar al Liceului.

„În cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, cu Ion Iovcev, oficialul a prezentat scuzele de rigoare pentru modalitatea în care au fost încetate raporturile de muncă cu directorul liceului”, precizează Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit notei remise de minister, la examinarea cauzei în instanță, Ministerul Educației și Cercetării a informat că, în urma analizei ordinului de concediere a lui Iovcev, din punct de vedere obiectiv, nu au fost prezentate și nu au fost identificate premise care să poată justifica necesitatea sau oportunitatea ordinului respectiv.

Ion Iovcev va prelua interimatul funcției, începând cu 16 mai 2022.

TV8.md reamintește că directorul Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, o instituție de învățământ cu predare în limba română, a fost demis din funcție. Anunțul a fost făcut de însuși Ion Iovcev care a precizat că a fost informat despre demisie printr-un apel telefonic.

Contactați de echipa TV8.md, responsabilii de la Ministerul Educației ne-au declarat că Ion Iovcev a fost demis deoarece a atins vârsta de 70 de ani.

Ion Iovcev, care s-a aflat la conducerea liceului „Lucian Blaga” pe parcursul a 29 de ani din cei 30 de existență a instituției, se declară indignat de situație.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram