Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

/FOTO/ Panglica BCS pentru a evita amenzile de 9 mai. Heraldist: „Adunătură de idei ca în capul lui Voronin”

Foto: TV8.md
09 mai 2022, ora 10:02
Distribuie:

De 9 mai zeci de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale unde se preconizează un marș spre Memorialul Eternitate. Echipa TV8.md a mers la fața locului unde a surprins mai mulți susținători ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) care au înlocuit panglica Sfântul Gheorghe cu o panglică roșie la capătul căreia este imaginea lui Sfântul Gheorghe, iar în celălalt colț este stema principatului Moldovei, capul de bour.

Contacta de TV8.md Silviu Andrieș-Tabac, istoric specializat în heraldică din Republica Moldova a declarat că simbolul capului de bour așa cum este folosit „încalcă legea cu privire la Stema de stat”.

„Este o adunătură de idei așa cum este în capul lui Voronin. Dacă simbolul respectiv așa cum îl folosesc ei nu este înregistrat în formula asta el încalcă și legea cu  privire la Stema de stat pentru că acolo sunt interzise și emblemele aluzive la emblema de stat”, a declarat Silviu Tabac.

Tv8.md reamintește că joi, 14 aprilie, Parlamentul a votat, în lectură finală, modificarea Codului Contravențional fiind introduse amenzi pentru răspândirea și promovarea „simbolurilor și atributelor care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității”. 

Printre acestea se numără simbolurile rusești „Z”, „V”, precum și panglica Sfântul Gheorghe pe care unii o purtau în piept în timpul sărbătoririi zilei de 9 mai.

Nerespectarea interdicției prevede amenzi de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Amenda maximă pentru persoanele juridice va fi de până la 30 de mii de lei.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md
 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram