Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

/VIDEO/ Grup infracțional, descoperit pentru contrabandă cu ţigări: Polițiștii primeau mii de euro pentru trecerea mărfii

Foto simbol
05 mai 2022, ora 10:33
Distribuie:

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), angajații Poliției de Frontieră în comun cu Procuratura Anticorupție, au descoperit un grup criminal organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, constituit din 15 persoane. Polițiștii de frontieră erau remunerați cu sume între 4000 și 7000 de euro pentru organizarea fiecărei treceri clandestine.

Procurorii au efectuat 12 percheziții în mai multe localități din regiunea de nord a Republicii Moldova, iar ca urmare au fost reținute patru persoane.

Potrivit procurorilor, membrii grupării aveau roluri bine determinate, iar pentru a pune în aplicare activitatea infracțională aceștia operau în comun cu o altă grupare care prelua marfa, transbordată prin contrabandă.

Pe parcursul a șase luni a fost cercetată activitatea infracțională a grupării criminale. Perioadă în care s-a documentat cinci livrări controlate a țigărilor peste segmentul „verde” al frontierei de stat. În acest sens, fiind acumulate probe relevante și desfășurate rețineri în flagrant.

Totodată, a fost stabilit că persoanele documentate au întreprins acțiuni de corupere a angajaților Poliției de Frontieră, ca ultimii să le asigure trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona „verde” (alte locuri decât cele prevăzute pentru traversarea frontierei).

Suspecții procurau și depozitau marfa în apropierea frontierei ca ulterior să o transporte ilegal peste frontiera de stat. Figuranții sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram