Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default în Rusia, condiția Moscovei și apelul solistului DDT

externe

Hackerii ruși KillNet cer eliberarea românului care i-ar fi ajutat: „În caz contrar, vom distruge România și Moldova”

03 mai 2022, ora 23:35
Distribuie:

Gruparea de hackeri ruși KillNet le-a transmis autorităților un mesaj marți, 3 mai, după anunțul privind identificarea unui cetățean român stabilit în Marea Britanie care i-ar fi ajutat în atacurile cibernetice comise în România, scrie ziare.com.

„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum le puteți spune oamenilor voștri că un tip ne-a ajutat cu atacurile? Este stupid. Aveați nevoie doar de o persoană care să-și asume vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor”, au scris hackerii pe pagina de Telegram.

Aceștia le dau autorităților un termen de 48 de ore pentru eliberarea cetățeanului român. În caz contrar, gruparea amenință cu atacuri cibernetice de amploare.

„Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova. Voi distruge întreaga structură informațională și chiar și Ministerul Sănătății. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Abia atunci veți începe să realizați că ați făcut o greșeală”, au mai scris hackerii.

Mesajul a fost transmis după ce ministrul român de Interne, Lucian Bode, a anunțat că un cetățean român din Marea Britanie este suspectat că i-a sprijinit pe hackerii ruși de la KillNet, acesta fiind identificat. Numele suspectului este Ioan Feher, un tânăr de 23 de ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram